Patxi Koop te ofrece los mejores txakolis de Bizkaia Patxi Koop-ek Bizkaiko txakolin onenak eskaintzen dizkizu

2021-07-08T11:51:56+02:00 21 de enero de 2019 · 2019/01/21 |
Traducción / Itzulpena

Es una de las grandes joyas de nuestro enorme tesoro gastronómico. Un vino blanco joven ideal para el aperitivo y que puede acompañar platos exquisitos de pescado y marisco pero también carnes blancas y postres como la fruta y el queso, además de platos de sabores tan intensos como el foie. Hablamos del txakoli, un producto que, por supuesto, también pueden encontrar nuestros clientes profesionales en el catálogo de Patxi Koop y nuestros clientes particulares en nuestra denda online.

Nuestras 3 marcas: Gorka Izagirre, Magalarte y Bitxia

Gorka Izagirre: En 2005, el cocinero Eneko Atxa y su tío, Gorka Izagirre, pusieron en marcha una bodega familiar que, sin embargo, ya vende sus productos en más de 15 países del mundo. Su txakoli más reconocible lleva el nombre de la bodega, es excelente como aperitivo y combina a la perfección con mariscos y pescados. Se elabora con un ensamblaje al 50% de las variedades autóctonas Hondarribi Zuri y Hondarribi Zerratia y como dice su nota de cata es alegre, apetitoso, seco, fresco y con un final muy agradable.

Gorka Izagirre Arima: Cuando el tiempo lo permite, en Gorka Izagirre esperan hasta noviembre para vendimiar las cepas más selectas de Hondarribi Zerratia. Arima es el resultado de lo que ocurre tras fermentar y criar su mosto en barricas de roble francés y madurarlo en botella. El resultado es un txakoli dulce con toques frescos que marida a la perfección con quesos, postres y foie. Sedoso, maduro y envolvente.

Gorka Izagirre G22: Versátil, elegante y complejo. Así es este vino blanco de Bizkaia criado sobre lías y elaborado únicamente con uva Hondarribi Zerratia. Excepcional maridaje para carnes blancas, salsas sabrosas y quesos suaves. Vino complejo con capacidad de evolución, fruto de la paciencia, el trabajo que recoge en su esencia lo mejor de nuestras fincas.

Magalarte: Magalarte Zamudio es una bodega familiar que produce txakoli de Bizkaia desde hace más de 100 años. En Patxi Koop te ofrecemos su Magalarte Zamudio, de color amarillo pálido, brillante y con ribetes verdes el txakoli Magalarte es sincero, elegante y persistente.

Bitxia blanco: Aquí mismo, en el Txorierri, cerca de la sede de Patxi Koop es donde nació en 2009 Txorierriko Upeltegien Elkartea, una cooperativa que quiere aunar esfuerzos para combatir la atomización del sector del txakoli en Bizkaia y que ahora, con 16 socios, se ha convertido en la cooperativa de txakoli más grande del territorio. En Patxi Koop ofrecemos dos variedades de sus txakolis. El primero, Bitxia Blanco, es un txakoli de ataque amable y ágil pero sabroso, con recorrido. De acidez muy bien equilibrada, fresco y agradable de beber, con un buen paso por boca que estimula y abre el apetito. Ideal para aperitivo y para acompañar tanto a quesos tiernos, como a pescados blancos sin demasiado aliño.

Bitxia selección: Frente al color brillante del primero, este segundo txakoli de Bitxia es amarillo pajizo con destellos metálicos y verdes. Resulta ideal para disfrutar con mariscos cantábricos y para combinar con fruta es un txakoli de estructura equilibrada, con aromas sutilmente balsámicos que entra sedoso y amable e inmediatamente invade la boca de frescor y fruta de inicio a fin, para dejar un ligero amargor final.

Ya ves que Patxi Koop te ofrece en su catálogo fantásticos txakolis que harán la delicia de tu clientela y que no pueden faltar en tu próximo pedido.

Gure ondare gastronomikoak berea duen harribitxi horietako bat da txakolina. Ardo zuri gaztea, hamaiketakoarekin hartzeko zoragarria, edozein arrain edo itsaskirekin bikain doana, baina baita haragi zuriekin eta postreekin ere, frutarekin eta gaztarekin esate baterako, baina baita foie moduko aho oneko jakiekin ere. Txakolina ezin zen inolaz ere falta gure katalogoan non Bizkaiko onenetariko batzuk aurkitu dituzun, zure bezeroen gozamenerako.

Gure 3 txakolinak: Gorka Izagirre, Magalarte eta Bitxia

Gorka Izagirre: 2005an Eneko Atxa sukaldariak eta bere osabak, Gorka Izagirrek familiako upategia jarri zuten martxan eta dagoeneko 15 herrialdeetan banatzen dituzte bertako ardoak. Egiten duten txakolinik ezagunenak sotoaren izena darama, bikaina da hamaiketakoarekin hartzeko eta zoragarria arrainarekin edo itsaskiekin. Hondarribi Zuri eta Hondarribi Zerratia estiloko mahatsarekin egiten da, %50ean, eta bere dastatze-oharrak dion moduan bizia da, gustagarria, lehorra, freskoa eta oso bukaera atsegina dauka.

Gorka Izagirre Arima: Eguraldiak aukera ematen duenean Gorka Izagirrek azarora arte itxaroten du Hondarribi Zerratia mahatsaondo bikainenak batzeko. Hortik ateratzen den muztioa haritz frantsesekin egindako upeletan hartzitu behar da gero eta botilan bertan sasoia hartzen utzi behar zaio. Arima da guzti horren emaitza. Txakoli gozoa, ukitu freskoa duena eta bikain doana gaztarekin, postreekin eta foie moduko produktuekin. Zetatsua eta heldua da eta ahoa oso-osorik hartzen du.

Gorka Izagirre G22: Edozerekin doa, elegantea da eta konplexua ere bai. Hondarribi Zerratia mahatsarekin egiten da, hondarren gainean. Ezin hobeto doa haragi zuriarekin, saltsa gozoekin eta gazta arinekin. Ardo konplexua da, pazientzia asko behar du eta Gorka Izagirre sotoen produktu onenetarikoa da.

Magalarte: Magalarte Zamudio upategi familiarra da eta 100 urtetik gora daramatza Bizkaiko txakolina ekoizten. Patxi Koop-en bere Magalarte Zamudio eskaintzen dizugu, laru kolorekoa, distiratsua eta ertz berdeduna, Magalarte txakolina zintzoa, dotorea eta iraunkorra da

Bitxia blanco: Hemen berton, Txorierrin, gure egoitza dagoen eskualde berean jaio zen 2009an Txorierriko Upeltegien Elkartea, Bizkaiko txakolinaren sektoreak bizi zuen atomizazioari aurre egiteko. Gaur, 16 upategi biltzen dituen kooperatiba bat da, Bizkaiko handiena eta Patxi Koop-en bere bi produktu eskaintzen ditugu, biak benetako harribitxiak. Lehena, Bitxia Zuria da, ahoan berehala sartzen den txakolina, atsegina eta arina baina aho onekoa, luzaroan irauten duena. Azidotasun maila oso orekatua dauka, freskoa da eta gustagarria edateko, gosea pizten duen ibilbidea egiten du ahoan. Zoragarria da, beraz, hamaiketakoarekin edo hamabitako bezala hartzeko, gazta gurinekin hartzeko eta gehiegi ondu gabeko arrain zuriekin ere bai.

Bitxia selección: Aurrekoak kolore bizia badauka, Bitxia etxeko bigarren txakolin honek lasto-kolore horikara dauka, distira metalikoa eta berdea. Bikaina da Kantauriko itsaskiekin hartzeko eta frutarekin konbinatzeko ere bai. Egitura orekatua dauka, lurrin balsamikoen ukitua ematen du eta ahoan sartzen denean berehala datoz hasieratik bukaeraraino irauten duten freskotasuna eta zaporea, mingoztasun ukitu batekin bukatzeraino.

Ikusi duzu. Patxi Koop-en katalogoan txakolina ere baduzu eta aukeran, Bizkaiko onenetarikoak ekarri ditugu. Ezin dira zure hurrengo eskarian faltatu!