¿Has probado las nuevas Casimiro Mahou? Probatu dituzu Casimiro Mahou garagardo berriak?

2019-04-29T17:39:53+02:00 29 de abril de 2019 · 2019/04/29 |
Traducción / Itzulpena

Nacieron hace 2 años, pero hasta ahora solo se habían distribuido en Madrid. Son cervezas de autor, creadas en homenaje a Casimiro Mahou, el hombre que hace 127 años puso en marcha un negocio que se ha convertido en uno de los líderes de su sector. Se trata de cuatro variedades que ahora puedes probar gracias a Patxi Koop y que te conquistarán con su sabor.

Cuatro variedades de Casimiro, para todo tipo de gustos

Casimiro Lager: La cerveza Lager de la marca nació con el nombre de Amaniel, la calle de Madrid donde se fraguaron los primeros productos del fundador de la marca. Se trata de una variedad de cuerpo medio, burbuja fina y una sensación suave en boca. Sorprende en nariz, con aromas florales de lúpulo que dan paso a notas dulces, de miel y caramelo. Tiene un sabor equilibrado entre el dulzor de las maltas y un ligero amargor que permanece al final del trago.

Cerveza de trigo: Mahou ha fabricado esta cerveza inspirada en las recetas alemanas, muy refrescante y fácil de beber. Tiene un aroma especiado a clavo acompañado de agradables afrutados, con dominio de plátano maduro y un sabor dulce de caramelo con toques cítricos. Nació con el nombre de Marcenado, en homenaje a la primera maltería propiedad de la familia Mahou, situada en la calle Santa Cruz de Marcenado

Casimiro Mahou Cerveza Extra: Se llamó originalmente Maravillas, en homenaje a la fábrica de papel pintado de la familia creada en 1890. Su intenso sabor procede de una cuidada selección de maltas y lúpulos, como el Strissel Spalt, procedente de Metz, ciudad desde la que partió Casimiro Mahou con destino a Madrid. En aroma se alternan notas dulces de caramelo, procedentes de las maltas tostadas, con notas cítricas y herbales, que aportan los diferentes lúpulos. Cuerpo intenso, amargor persistente y equilibrado, y sabor que permanece en boca.

Casimiro Mahou Cerveza Alea: La reconocerás enseguida por su color rojo intenso, fruto de una compleja elaboración en la que la selección de ingredientes y procesos de fabricación ha sido tan original como única. Se trata de una variedad intensa de cuerpo, de tránsito cremoso y prolongado en boca. Tiene un aroma complejo y equilibrado, en el que destacan notas especiadas a clavo y coriandro. Respecto al sabor, se perciben notas de cereal tostado, caramelizado y dulce, leves notas de acidez y un ligero amargor.

Te invitamos a que las pruebes. Tienes ideas para maridaje en la propia página de la marca, que también puedes seguir en redes sociales, Facebook, Twitter o Instagram.

Duela 2 urte jaio ziren baina orain arte Madrilen bakarrik banatu izan dira. Egile-garagardoak dira eta Casimiro Mahouren omenez sortu ziren. Duela 127 urte berak sortu zuen gaur egun bere alorrean lider bihurtu den Mahou etxea eta bere izena daramate orain lau garagardo bikain hauek. Patxi Koop-ek banatzen dira orain eta probatzen badituzu ez zaizu damutuko.

Lau Casimiro desberdin, era guztientzako jendearentzat

Casimiro Lager: Lager etxeko garagardoa Amaniel deitu zen hasieran, Madrileko kale horretan sortu zirelako Mahou etxeko lehenbiziko produktuak. Burbuila finak dituzte eta ahoan gozoak dira. Lore-usain fina dute eta ukitu gozoa, eztiaren eta karameluaren artekoa. Zapore orekatua dauka, maltaren gozotasuna batetik eta tragoaren ondoren ahoan nabaritzen den mikaztasuna.

Gariz egindako garagardoa: Alemaniako errezetetan inspiratuta sortu du Mahouk garagardo freskagarri hau, edateko erraza. Iltze zaporea dauka eta fruitu lurrina, bereziki, platano helduaren usaina nabaritzen zaio eta karameloaren gozoa, ukitu zitriko batekin. Marcenado izenarekin jaio zen, malta ekoizteko Mahou familiak izan zuen lehenbiziko fabrika Madrileko Santa Cruz de Marcenado kalean egon zelako.

Casimiro Mahou Cerveza Extra: Maravillas deitu zen Mahou etxeak 1890ean hasi zuen negozietako bati, hormetarako koloretako papera egiten zuen eta haren omenez Maravillas izan da garagardo hau orain arte. Zapore indartsua dauka, maltak eta otsaihenak nahastuta lortutakoa. Strissel Spalt-en (Alemanian) egiten den errezetan dago inspiratuta, herri horretatik atera zelako Casimiro Mahou Madrilera bizitzen joateko. Karameloaren gozotasuna nabaritzen zaio, malta xigortzearen ondorioz. Belarren ukitua du eta zitrikoena. Gorputza dauka eta mikaztasunak luze irauten dio.

Casimiro Mahou Cerveza Alea: Osagaien nahasketari eta elaborazio prozesuari esker, kolore gorri bizia dauka eta zapore orijinala. Gorputza hartuko diozu berehala, krematsua da eta nahiko irauten du ahoan. Usain konplexua eta orekatua dauka, huntzaren eta martorriaren lurrinak. Zaporeari dagokionez, labore xigortuak nabaritzen zaizkio, karamelizatuak eta gozoak. Ukitu azidoa dauka eta apur bat mikatza.

Probatu denak zure hurrengo eskariarekin. Nahi baduzu, Mahouren orrialdearen bertan ikusi dezakezu zer-nolako elikagaiekin doazen hobeto lau aldaerak. Gizarte sareetan ere jarrai ditzakezu Casimiro Mahouren nobedadeak, honako helbide hauetan: Facebook, Twitter o Instagram.